اهمیت #ارتباط_چشمی
رشد بینایی #نوزاد نقش بسیار مهمی دارد و حتی بر سایر #حواس او نیز تأثیر میگذارد.
در سال اول زندگی، #نوزاد مدت زیادی به شما نگاه خواهد کرد، بنابراین حتماً به او توجه کنید، به چشمانش نگاه کنید و با او #ارتباط_چشمی برقرار کنید! در ادامه با تغییراتی که در ماههای آینده انتظار میرود، آشنا شوید.
ارتباط چشمی در ماههای اول…
چشمان #نوزاد فقط قادر به تمرکز روی اشیایی هستند که در فاصلهی ۸ تا ۱۵ اینچی قرار دارند، یعنی درست به اندازهی فاصلهی صورت فردی که او را در آغوش گرفته است. معمولاً نوزادان از حدود ۱ ماهگی شروع به برقراری #ارتباط_چشمی میکنند.
در ابتدای زندگی، #نوزاد برای حفظ #ارتباط_چشمی باید آرام و هوشیار باشد، بنابراین این مهارت را در زمانهایی که #کودک گرسنه، ناراحت یا خسته است، ارزیابی نکنید. همچنین، طبیعی است که در چند ماه اول، حرکات چشمهای #نوزاد پراکنده یا نامنظم باشد؛ زیرا او در حال یادگیری نحوهی استفاده از چشمان خود بهصورت هماهنگ است.
رشد بینایی #نوزاد در ۳ ماهگی
در این سن، #نوزاد شروع به تمرکز بر چهرهها و اشیای نزدیک میکند. او همچنین با چشمان خود اشیای متحرک را دنبال خواهد کرد و ممکن است برای لمس یا گرفتن آنها دست خود را دراز کند، زیرا در حال توسعهی هماهنگی دست و چشم است. تا ۴ ماهگی، نوزاد قادر خواهد بود طیف کاملی از رنگها را ببیند.
آنچه #نوزاد در ۷ ماهگی میبیند
در این مرحله، #بینایی_نوزاد به طور کامل رشد کرده است. او میتواند حرکات سریعتر را با چشمان خود دنبال کند و علاقهی بیشتری به اسباببازیهایی با الگوها و اشکال پیچیده نشان دهد. با رشد نوزاد، او راحتتر از بینایی خود برای کاوش در محیط اطرافش استفاده خواهد کرد. هنگام مشاهدهی اشیا، آنها را به نوزاد نشان دهید و نامشان را بگویید تا او بتواند بین اشیا و نامهایشان ارتباط برقرار کند.
اگر دربارهی #بینایی یا سلامت چشمان #کودک خود نگرانی دارید، با پزشک کودک مشورت کنید تا در صورت لزوم یک ارزیابی بینایی را برنامهریزی کند. انواع مختلفی از متخصصان چشم وجود دارند، بنابراین مطمئن شوید که فرد مناسبی را برای کودک خود انتخاب میکنید.
#بینایی بخش مهمی از رشد کودک است، درست مانند مهارتهای حسی، حرکتی و ارتباطی. به همین دلیل، پیگیری نقاط عطف رشد بینایی در سال اول زندگی اهمیت زیادی دارد.